Trwa modernizacja strony 

Zapraszamy wkrótce

Monitoring

KLAUZULA INFORMACYJNA 
DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH Z ZASTOSOWANIEM MONITORINGU WIZYJNEGO 
w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Jaworznie



Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia
27 kwietnia 2016 r., w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE [Ogólne rozporządzenie o ochronie danych], informuję, że: 
Administratorem systemu monitoringu wizyjnego w siedzibie Biblioteki Głównej jest Miejska Biblioteka Publiczna  z siedzibą w Jaworznie, Rynek Główny 17. 
Monitoring  wizyjny stosowany jest  w celu bezpieczeństwa i zachowania porządku publicznego oraz ochrony osób i mienia, a także dla celów dowodowych w przypadkach, w których nastąpiłoby jakiekolwiek łamanie przepisów prawa, dobra publicznego, czy przyjętych zasad współżycia społecznego. 
Przetwarzanie odbywa się oparciu o:
- art.6 ust. 1 lit.f) RODO przetwarzanie będzie niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń, 
- przepis prawa 22 ²§ 1 ustawy kodeks pracy
- ustawę z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz.U. z 2018 r. poz.994)
Zakres przetwarzania danych osobowych stanowi nagranie wizerunku w otoczeniu widzianym przez kamerę wraz z zachowaniem osoby fizycznej. 
Dane z monitoringu wizyjnego mogą być udostępnione zarówno służbom porządkowym, organom administracyjnym jak i służbom technicznym, obsługującym urządzenia monitoringu wizyjnego, a także Sądom powszechnym lub organom ścigania, jako dowód w sprawie. 
Dane osobowe będą przetwarzane nie dłużej niż 8 dni od momentu ich nagrania, chyba że stanowią dowód
w sprawie, to do czasu jej zakończenia. 
Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.
Przetwarzanie danych nie będzie podlegało zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
W związku z ochroną danych osobowych przysługuje prawo dostępu, aktualizacji, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia swoich danych oraz wniesienia sprzeciwu na dalsze ich przetwarzanie.

Osobie zarejestrowanej przez system monitoringu wizyjnego przysługuje prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego - Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Kontakt z osobą odpowiedzialną za ochronę danych: 
Inspektor Ochrony Danych e mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 032 751 91 92 wew 2 221

 

"Regulamin funkcjonowania, obsługi i eksploatacji monitoringu wizyjnego w siedzibie Biblioteki Głównej Miejskiej Biblioteki Publicznej w Jaworznie" jest dostępny w dziale "Regulaminy".

Cennik usług korzystania z powierzchni reklamowych oraz rozmieszczania materiałów reklamowych

Dodatkowe dokumenty do pobrania:

Kwestionariusz (.pdf)

Regulamin (.pdf)

Umowa barterowa (.pdf)

Umowa reklama (.pdf)

Zarządzenie (.pdf)

 Zarządzenie w sprawie zmiany zarządzenia 13/2013 (.pdf)

 

1. Broszury reklamowe, ulotki reklamowe, gazetki reklamowe

broszury reklamowe

10 zł/tydzień/100 szt

ulotki reklamowe

20 zł/tydzień/200 szt.

gazetki reklamowe

30 zł/tydzień/50 szt

 

2. Stoiska promocyjne (obejmuje wynajem powierzchni ok 3 m 2 Obsługa max 2 osoby)

1 dzień (w godzinach otwarcia biblioteki)

50 zł/stoisko

 

3. Plakaty

- format do A4

10 zł/tydzień/1 szt.

- format A4-A3

15 zł/tydzień/1 szt.

- format A3-A2

20 zł/tydzień/1 szt.

- format A2-A1

25 zł/tydzień/1 szt.

- format A1-A0

30 zł/tydzień/1 szt.

 

4. Billboardy

- format do 1mx2m

25 zł/tydzień/1 szt.

- format do 2mx2,5m

35 zł/tydzień/1 szt.

 

5. Stendery

- format do100cmx140 cm

50 zł/tydzień/1 szt.

 

6. Rollupy

- format do 1mx2m

25 zł/tydzień/1 szt.

- format do 2mx2,5m

35 zł/tydzień/1 szt.

 

7. Istnieje możliwość negocjacji cen. Ostateczną decyzję podejmuje Dyrektor MBP Jaworzno.

 

8. W przypadku innej formy reklamy nie ujętej w cenniku, decyzje co do typu i ceny podejmuje Dyrektor MBP.

 

 

Podane ceny są cenami brutto.

 

Cennik czynszu najmu terenu przy MBP w celu prowadzenia działalności handlowej lub gastronomicznej

Dodatkowe dokumenty do pobrania:

Regulamin (.pdf)

Umowa (.pdf)

 

1. Sezonowy najem terenu (okres wiosenny, letni, jesienny)

taras

200,00 zł miesięcznie netto

podcienie pod Biblioteką

300,00 zł miesięcznie netto

powierzchnie przy fontannie

300,00 zł miesięcznie netto

 

2. Okolicznościowy najem terenu - STAWKA DOBOWA

1 m 2 powierzchni

100 zł netto

 

3.Wynajem terenu – od poniedziałku do piątku - STAWKA DOBOWA

1 m 2 powierzchni

20 zł netto

 

4.Wynajem terenu – od soboty do niedzieli - STAWKA DOBOWA

1 m 2 powierzchni

50 zł netto


5. Istnieje możliwość negocjacji cen. Ostateczną decyzję podejmuje Dyrektor MBP Jaworzno.

Stopka

© 2018 Miejska Biblioteka Publiczna w Jaworznie. Administratorem danych osobowych jest Miejska Biblioteka Publiczna w Jaworznie z siedzibą Rynek Główny 17, 43-600 Jaworzno.

 
© 2018 Miejska Biblioteka Publiczna w Jaworznie. Administratorem danych osobowych jest Miejska Biblioteka Publiczna w Jaworznie z siedzibą Rynek Główny 17, 43-600 Jaworzno. Dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji ustawowych zadań. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo dostępu do treści swoich danych, aktualizacji, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia oraz wniesienia sprzeciwu na dalsze ich przetwarzanie. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, chyba, że przepis prawa stanowi inaczej.